Vörcsök Vadásztársaság

0 (0 értékelés)

A Vörcsök Vadásztársaság 1996 évben alakult meg. Az alapítás óta eltelt időben a társaság tagjai saját maguk hasznosították a vadállományt. A 2017-2037-es vadászati ciklusban a „nagyközönség felé is megnyitja kapuit”.
A vadásztársaság haszonbérlet útján gyakorolja a vadászati jogot, melynek kiterjedése közel 4200 hektár.
A vadászterület Nagykanizsától 35 km-re, Délnyugatra, Letenye és Lenti között, a Horvát és a Szlovén határ mellett helyezkedik el. Jellemzően nagyvadas terület.
Szép számban megtalálható Gímszarvas, Vaddisznó és Őz is. Az aranysakál száma még nem számottevő, de elvétve található a területen. Téli időszakban a területen található folyók, patakok, bányatavaknak (Mura, Kerka, Adovány) köszönhetően a tőkésrécék és libák száma is igen magas. Fácán, mezei nyúl, róka és borz a területen csak szórványosan fordul elő.
A Mura és Kerka folyó völgyében bányatavakkal, patakokkal, mocsaras és lápos, meleg füves területekkel tarkított vidék kiváló élőhelyet biztosít a vaddisznó számára. Megtalálható a területen a Zalára jellemző a neves hírű Zalai gímszarvasnak élőhelyet biztosító erdők.
Erdősültsége az összes területhez képest nagyjából 40%, mely a zárt nagy kiterjedésű erdőterületek mellett sok kisebb-nagyobb ligetes erdőből áll. A mezőgazdasági területek
Elsősorban egyéni vadászat keretében folyik a vadászat, de a terület adottságait figyelemmel kísérve vadászidényenként 4-5 terelővadászatra is van lehetőség.
A vadásztársaság tagjainak tervei között szerepel egy vadászház építése és egy vadászíjász terület kialakítása is.

Gímszarvas bika
Gímszarvas - Bika
75 000 Ft-tól
Gímszarvas tehén
Gímszarvas - Tehén
30 000 Ft-tól
Gímszarvas borju_ünő
Gímszarvas - Borjú
15 000 Ft-tól
vadkarelharitas
Vadkárelhárítás
6 000 Ft-tól
vaddisznohajtas
Vaddisznó hajtás
60 000 Ft-tól

Még senki sem értékelte ezt a vadásztársaságot/vadaskertet!

Képek


 

Videók


Nincsenek megjeleníthető videók

A szállás információ nincs kitöltve