Kígyósmenti Vadásztársaság

0 (0 értékelés)

Bács-Kiskun megyében, a Bácsalmási Járásban, közvetlenül a magyar-szerb határ mellett található Madaras községben folytat tervszerű vadgazdálkodást 2017. március 1 óta a Kígyósmenti Vadásztársaság. A társaság mintegy 5400 hektáros működési területén jelentős erdőterületek, több vadregényes élővíz, illetve hagyományos szántóföldi parcellák is megtalálhatóak, melyből következően az apró- és a nagyvadállomány is élőhelyre talál. Legjelentősebb vadfaj az őz, mely nagy számban fordul elő a területen. Az elmúlt szezonban 500 gramm feletti trófeával rendelkező bak is terítékre került. Nyitott, fiatal tagság várja az idelátogató vendégeket.

Gímszarvas tehén
Gímszarvas - Tehén
31 800 Ft-tól
Gímszarvas borju_ünő
Gímszarvas - Borjú
25 440 Ft-tól
Őzbak
Őz - Bak
38 160 Ft-tól
Őzsuta_gida
Őz - Suta
9 540 Ft-tól
Őzsuta_gida
Őz - Gida
6 360 Ft-tól
vaddisznó_kan
Vaddisznó - Kan
63 600 Ft-tól
Vaddisznó_süldő_koca
Vaddisznó - Koca
63 600 Ft-tól
Vaddisznó_süldő_koca
Vaddisznó - Süldő
31 800 Ft-tól
vaddiszno_malac
Vaddisznó - Malac
15 900 Ft-tól

Még senki sem értékelte ezt a vadásztársaságot/vadaskertet!

Madaras külterületén, a településtől mintegy 2,5 km-re található a Heffler-tanya, ami a Kígyósmenti Vadásztársaság vadászháza is. Az alföldi tanyavilág minden jegyét magában hordozó lakóépületet 2 hektár akácerdő veszi körül. 2012-ben kezdődött a hagyományos építési jelleget maximálisan szem előtt és tiszteletben tartó, de innovatív elemeket is magában hordozó teljes felújítása, mely 2016 tavaszán fejeződött be. Az alapvető szükségleteken túl a kikapcsolódást szolgálja a teljesen zárt, körbekerített udvaron található 10 személyes pad, a külső fűtésű kemence, melyben különböző méretű korondi cserépedényekben, valamint egy akár 20 fő számára elegendő étel elkészítésére alkalmas rozsdamentes, fedővel rendelkező tepsiben készülhetnek az ínyencségek. Rendelkezésre áll továbbá sütő tárcsa, fedett grill, halfőző és gulyás bogrács, melyek minden generáció főzési igényét kielégítik. A tanya büszkesége a télen és nyáron is a kényelmi szempontokat és a felfrissülést szolgáló 8 személyes, Székelyudvarhelyről származó fűthető erdélyi fürdődézsa, mely vízében az ízületi bántalmak orvoslására is kiválóan alkalmas parajdi só található.
2016 őszétől a Heffler-tanya Madaras községben elsőként nyújt magánszálláshely szolgáltatást, mely tevékenységével elsődlegesen a vadászat és a horgászat kedvelőit célozza meg, szorosan együttműködve a Kígyósmenti Vadásztársasággal és a Madarasi Horgász Egyesülettel.
A tanya tulajdonosai saját 4 fős horgászhellyel rendelkeznek (csónakkal) a közeli Príszpa horgásztavon, melynél bográcsozó, faház, továbbá a stégen egy fedett horgászház található. A horgásztóban elsősorban ponty, amúr, keszegfélék, süllő, csuka és harcsa található. A horgászati lehetőségekkel (napijegy, fogható mennyiség) kapcsolatban igény szerint további tájékoztatás kérhető. A horgásztavon kizárólag érvényes horgászengedéllyel lehet horgászni. Kedves vendégek számára a napijeggyel kapcsolatos ügyintézés teljeskörű.
A tanya vendégei számára teljes ügyintézéssel vadászati lehetőség is biztosított külön árlista alapján őzbak, illetve őz tarvadra.
A horgászathoz és a vadászathoz terepjáró bérelhető 8.000,- forint/nap áron. Az ár tartalmaz 20 km (horgásztóra kijutás és a visszaút). Ezen felül a költség 80 forint/km.
A tanya egész évben az ide érkezők rendelkezésére áll. A fűtési időszakban az elektromos kazánnal működő központi fűtés napi költsége 5.000,- forint. A fatüzelésű kandalló 1.500,- forint többletköltséggel használható.
A tanya saját YouTube csatornáján rövid bemutató található: Madaras, Heffler-tanya 2017.
A fenti csatornán megtalálható a Heffler-tanya rendezésével készített "Madaras visszavár" kisfilm, mely a települést, a horgásztavat és a tanyát is bemutatja.